De omnipod.

Kyani en ik stuiterden na wat onderzoek op een draadloze pomp. Kyani zei meteen ja die wil ik ipv een pomp die altijd zichtbaar is vanwege slangetjes (in haar belevenis) en niet 1 die ze af moet doen als wij willen zwemmen omdat die niet waterdicht is. Want jij wij zijn waterratten en als je dan elke x hem moet afkoppelen en dan erna weer opnieuw moet aankoppelen vind kyani geen leuk vooruitzicht. Dus zijn we ons in dit kleine apparaatje gaan verdiepen hoe groot hij hoe het werkt en vanaf wanneer je zo een omnipod mag.

Hieronder wat uitleg ervan die wij op internet vonden erover, gaat 12 juli bij diabeter in Amsterdam erover beginnen en meer informatie erover aanvragen hoe dit in zijn voordeel zou werken bij kyani en of het een goede keuze zou zijn ipv zelf insuline  spuiten. Kyani ziet het in ieder geval wel zitten om zo een pompje te krijgen ipv elke keer spuiten.

 

 

 

 

Wat is Omnipod:

Dit apparaatje is een klein machientje op een pleister waar je insuline in kan doen dmv insuline erin spuiten met een spuitje, die vervolgens een soort (zacht) naaldje inschiet en waarmee we dan per afstandsbediening insuline toe kan dienen gedurende drie dagen. Daarna moet we een nieuwe opplakken. Dit moet op een andere plek om infecties en vervelende zere plekken te voorkomen. Maar, zonder slangetje dus! We zijn gaan informeren en wat bleek, hij was goedgekeurd door de zorgverzekering en word dus ook vergoed!

 

 

Gebruik van de Omnipod:

Is eigenlijk heel simpel maar 3 stappen en je kan hem 3 dagen lang gebruiken, bij geen foutmeldingen!

1). De pod vullen met de EH die je minimaal erin moet spuiten. Dan start de omnipod al automatisch op en doet een paar automatische  veiligheidscontroles zodat je zeker weet voor je hem opplakt dat hij goed werkt.

 

 

 

2). Op plakken van de omnipod.

De plaats waar je hem wilt bevestigen moet je eerst schoonmaken, dan plak je de omnipod op de huid waar je hem wilt, buik, bil, been of arm. Dan alleen controleren of de pleister goed bevestigt is. Zoat hij helemaal afsluit en er geen vuiltjes of water onder kan komen.

3). pomp.

Dan pak je de pomp en druk je op start, dan word de canule automatisch ingebracht, dit is bijna pijnloos. Dan kan je eigenlijk al meteen beginnen met het toedienen van de insuline.

Dus dit is waar wij ons meer in gaan verdiepen en op te hoop dat we als de voorraad insuline en lancetten en naalden op is over kunnen stappen naar deze pomp. Zodat het voor kyani wat makkelijker word allemaal en ze niet zoveel meer hoeft te spuiten zelf.

En als diabeter aanraad deze stap al eerder te maken dan dat de diabetesmedicijnen op zijn gaan we dat zeker doen. Want als wij de ervaringen van andere ouders met kinderen met diabetes moeten geloven die een omnipod hebben is dit een ideale manier om de waardes beter stabiel te houden doordat de pomp je helpt met wat je moet spuiten.  En hierdoor er dus beter op elkaar afgestemd word. 

De glucose metingen zullen altijd blijven via het vingerprikje nog.

 

Later als we bij diabeter zijn geweest komen we hierop terug!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Linda
8 jaar geleden

Wat een uitkomst hopelijk kom je hier voor in aanmerking, en anders zullen er vast nog meer alternatieven zijn..... we duimen voor je.

X knuf